خواص تربچه

 

خواص تربچه , خواص تربچه نقلی , خواص تربچه سفید , خواص تربچه در بارداری

تربچه، صیفی کم چرب بدون چربی و کلسترول است. مهم ترین ماده غذایی موجود در این گیاه فیبر غذایی است. ویتامین هایی که در آن یافت می شود ویتامین B۶،K،C، نیاسین و فولات است.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص تربچه نقلی قرمز و سفید و سیاه در بارداری و طب سنتی در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .

گیاه تربچه

تربچه (Raphanus sativus) متعلق به خانواده‌ی شب‌بویان است. این ریشه‌ی خوراکی از زمان‌های قدیم کشت می‌شد و درواقع کشت آن ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح توسط چینی‌ها آغاز شد و سپس به مصر و یونان نیز گسترش یافت. مصریان باستان روغن تربچه را قبل از وجود روغن زیتون استفاده می‌کردند و از ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کشت آن را آغاز کرده بودند. نه فقط ریشه، بلکه گل، برگ و دانه‌ی تربچه نیز قابل استفاده است.

خواص تربچه

آب تربچه می‌تواند با تسکین سیستم گوارش و دفع، یبوست را درمان کند.تربچه به عنوان یک دیورتیک طبقه‌بندی می‌شود به این معنا که توانایی افزایش تولید ادرار را دارد. آب تربچه به درمان التهاب کمک می‌کند و احساس سوزش را در دستگاه ادراری در طول دفع ادرار کاهش می‌دهد.تربچه کالری بسیار کمی دارد اما سبب می‌شود که شما به مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید. این ریشه‌ی خوراکی به آرامی هضم می‌شود، به طوری که سبب می‌شود تا قبل از رسیدن زمان صرف وعده غذای بعدی، ‌احساس سیری داشته باشید. خوردن تربچه می‌تواند مصرف انواع دیگری از کربوهیدرات‌ها را که دارای کالری زیادی هستند، کاهش دهد. تربچه دارای فیبر بالا و شاخص گلیسمی پایینی است به این معنی که قند خون شما را افزایش نمی‌دهد و سبب نمی‌شود که فقط کمی بعد از خوردن غذا دوباره احساس گرسنگی داشته باشید.

تخم تربچه

در گذشته هنگام مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار می‌دادند که موجب پاکی معده و درمان مسمومیت می‌شد. خوردن تخم تربچه، ترشح شیر مادر را زیاد می‌کند. تخم تربچه اشتها آور است. تخم ترب همچنین اشتهاآور و ضد یبوست است.

نکاتی درباره مصرف تربچه

اگر می‌خواهید تربچه بخرید و آن را ذخیره کنید، به نکات زیر توجه داشته باشید: – تربچه‌های سایز متوسط ​​را انتخاب کنید که سفت و گرد هستند و رنگ خوبی دارند. اطمینان حاصل کنید که روی آن‌ها لکه وجود ندارد. – از خرید تربچه‌ی بیش از حد رسیده که دارای بافت اسفنجی است،‌ پرهیز کنید. – قبل از آن‌که تربچه را در یخچال قرار بدهید، برگ‌های آن را جدا کنید. شما می‌توانید تربچه را به مدت ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. – درست قبل از زمان مصرف آن را بشویید و برش بزنید. – برای بیش‌تر شدن تردی تربچه، پس از آن‌که برش‌اش زدید، آن را داخل آب یخ بریزید. – تربچه را می‌توان با روش‌های مختلف، خام یا پخته، مصرف کرد. همچنین می‌توانید آن را به سالاد، سوپ یا خورش اضافه کنید.

طبیعت تربچه

تربچه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمان‌های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار می‌رفته است. خواص آب تربچه آب تربچه اگر به طور عادی مصرف شود، خاصیت پاک کنندگی و نرم سازی بدن بخصوص در مخاط‌های بینی، سلول ها، مجاری معده، کیسه صفرا، کبد، روده ها، کلیه و ریه‌ها را دارد و برای معالجه روماتیسم موثر است.

خواص تربچه برای سرطان

سرطان یکی از بیماری‌های تهدید‌کننده‌ی زندگی است. تربچه حاوی ویتامین C، آنتوسیانین و اسید فولیک است که به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند شناخته شده‌اند. آنتی‌اکسیدان ماده‌ای است که می‌تواند با رادیکال‌های آزاد که موجب بروز سرطان می‌شوند، مبارزه کند. با مصرف تربچه می‌توانید از بروز برخی از انواع سرطان مانند کلیه، معده، دهان، روده و سرطان کولون جلوگیری کنید. مطالعات گزارش داده‌اند که تربچه حاوی ماده‌ای است به نام ایزوتیوسیانات که ممکن است باعث آپوپتوز (خزان‌ یاخته‌ای) سلول‌های سرطانی شود.

تربچه و فشارخون

تربچه منبع عالی پتاسیم است. پتاسیم ماده‌ای معدنی است که در عملکرد بسیاری از ارگان‌ها و سیستم‌ها نقش دارد. این ماده‌ی معدنی با عروق خونی تعامل دارد و سبب اتساع عروق یا فراخ شدن رگ‌های خونی و در نتیجه افزایش جریان خون می‌شود. این خاصیت تربچه سبب می‌شود که به عنوان یک میان‌وعده‌ی خوب برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می‌برند،‌ محسوب شود.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها